Walter Kien, direktør helseiG&H: «Coronacrisis akselererer transformasjonsprosesser i helsevesenet»

0 Comments

Den nye loven, designet for å forenkle Wajong, har gode sider. Det blir bedre hvis du ønsker å gå på college, fordi fordelene ikke lenger vil bli redusert. Og du kan falle tilbake på Wajong-fordelen din til pensjonisttilværelsen.

Aldri minstelønn for mange Wajongers
Men «rett og slett dårlig») til forslaget er ifølge Ieder (i) den nye formelen for beregning av inntekten din – bestående av lønn og ytelser. Den formelen sikrer at mange Wajongers aldri vil tjene minstelønn per måned. For fra nå av kan du bare gjøre det hvis du jobber fulltid.

Alle(i), National Client Council og fagforeningene CNV, VCP og FNV anser dette for å være svært urettferdig. De mener at alle med en funksjonshemming som arbeider i henhold til rikdom, bør kunne tjene minst den lovbestemte minstelønnen.

Hvordan kunne det vært bedre?
Det nasjonale klientrådet har derfor utarbeidet en alternativ beregningsformel. Det tar hensyn til at mange mennesker med nedsatt funksjonsevne bare kan jobbe deltid og sikrer at de får minst minstelønn.

Denne justeringen bidrar til å forenkle Wajong, som regjering og kammer ønsker. Og i motsetning til regjeringens forslag, er det en god tilpasning til FNs menekonvensjon om funksjonshemming. Så, ifølge National Client Council, er det mange grunner for Senatet å inkludere denne justeringen i lovforslaget. Dette krever sannsynligvis noe press, ieder(i), og derfor oppfordrer organisasjonen alle til å hjelpe.

Hva kan du gjøre? Handling!
19. mai vil Senatet debattere lovforslaget. Selvfølgelig er det ingen reell handling på gata akkurat nå. Men du kan få stemmen din hørt på sosiale medier. Hvis mange gjør det, kan ikke Senatet ignorere det.

Så: har du en Wajong fordel eller er du veldig forpliktet til Wajongers? La alle få vite hva du synes om regningen! Dette kan gjøres via Twitter under emneknaggen: #wajongerswordenvergeten

Fortell oss hva det betyr for deg hvis regningen – uten justering – går videre. Eller gi oss beskjed hvorfor dagens Wajong er viktig for deg.

Lage en film
Selvfølgelig kan du også lage en video og sette den på Facebook, for eksempel. På Twitter kan du deretter referere til dette under emneknaggen #wajongerswordenvergeten

Du kan bare lage den filmen med telefonen. Videre gjelder følgende:
– ikke gjør videoen i mer enn 1 minutt;
– hold telefonen over og se inn i kameraet;
– fortell om deg selv, erfaring med Wajong og be om en anstendig ny ordning.

Støtte handlingen
Hvis du ikke har puff å tweet eller film, det hjelper også hvis du støtter handlingen. Dette kan gjøres ved å dele eller like andres historier. Alle(i): «Bare gjør det du kan. Sammen gjør vi vårt sterke engasjement for en ærlig Wajong!»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *