Ut-av-skolen omsorg (bso) vil gjenåpne helt fra 8 juni

0 Comments

Barnehagen (barn i alderen 0– 4) og vertsforeldrely (barn i alderen 0-12 år) har vært helt åpne siden 11.

Kompensasjon foreldre egen barnepass bidrag
For retten til barnetrygden betaler foreldrene sitt eget inntektsavhengige bidrag. For å hindre foreldre fra å betale for en tjeneste de ikke mottar under koronarutbruddet, bestemte regjeringen seg for å betale foreldre med barnetrygd som fortsetter å betale regningen opp til maksimal timepris. På denne måten har foreldre rett til sin godtgjørelse og deres plass på barnepass til den åpner igjen.

Nå som bso er fullt gjenåpnet, vil denne avgiften stoppe. Målet er at foreldre skal få utbetalt erstatning for eget bidrag i juli. Foreldre som bruker barnepass gjennom en kommunal ordning, i sammenheng med førskoleutdanning, førskoletilbud eller på grunn av en sosiomedisinsk indikasjon, får kompensasjon for eget bidrag gjennom kommunen. Gebyret dekker perioden fra 16 mars til 8 juni.

Krisely
For foreldre med et avgjørende yrke eller arbeider i de vitale sektorene, er nødhjelp for sine barn under koronakrisen arrangert slik at de kan holde seg i arbeid. Fra 8 juni vil dette krisesenteret bli fullført, da skoler, barnehager, vertsforeldreomsorg og skolepleie vil gjenåpne helt. Dette gjelder også for nødhjelp av sårbare barn. Fra 8 juni vil krisesenteret kun være tilgjengelig om kveldene, kveldene og helgene for foreldre som jobber i omsorg.

Hvis foreldre trenger ekstra omsorg, kan de søke om dette på vanlig måte fra barnepass organisasjoner og vertsforeldre. Den undersøkes hvordan og under hvilke forhold i unntakstilfeller – etter gjensidig avtale mellom arbeidsgiver, kommune og barnevernsorganisasjon – er skreddersydd for helsepersonell som jobber ekstra på grunn av koronaomsorg, eller gir forbikjøringsbehandling gjennom corona.

Barnepass protokoller
Hygienetiltakene til RIVM og protokoller med forholdsregler forblir i kraft. Dette gjelder også for protokollene utviklet av bransjeforeninger Barnepass.

Barneskoler og barnepass viste i forrige uke at de klarte å finne hverandre og generelt har arrangert omsorgen for barn godt og trygt. Regjeringen krever at dette gode samarbeidet skal fortsette, blant annet i den kommende perioden

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *