Unge foreldre fornøyd med 24/7 tilgjengelighet av ungdom helsetjenester

0 Comments

«Vi ser at med denne 24/7 tilgjengelighet en kan vi hjelpe mange foreldre», forklarer Brechtje Pathuis, initiator i ZCN for JGZ. «De liker å kunne stille et spørsmål i sitt eget øyeblikk og på en måte de ønsker. Mange spørsmål handler om at babyer er utrøstelige, om forstoppelse, ernæring og kramper. Våre pleiesentre svarer på spørsmålene, store og små. Eller tenk sammen med en løsning. Når det er nødvendig, refererer de. For eksempel for en avtale på konsultasjonskontoret eller til fastlegen.»

Bemerkelsesverdig mange foreldre stille sine spørsmål via chat eller WhatsApp. «Det passer med tiden i dag og med det elektroniske samfunnet vi går inn i. Det er fint at vi også kan tilby foreldre et lyttende øre på denne måten og gi råd og berolige dem.»

24/7 plattform for foreldre
En rekke JGZ-organisasjoner besluttet i 2018 å starte et prosjekt sammen. For en bedre forbindelse med det døgnre nettsamfunnet, ble det besluttet å i fellesskap implementere en 24/7 plattform for foreldre. En viktig funksjon er at JGZ ikke bare er tilgjengelig via denne plattformen, men også tilgjengelig live: 24 timer i døgnet, syv dager i uken. 1. mai gikk 24/7 chat og telefoni live i to regioner: for JGZ South Holland West og CJG Rijnmond. Snart vil JGZ Twente også bli med.

Riktig omsorg på rett sted
De siste årene har JGZ-organisasjoner bare begrenset i rekkevidde utenfor kontortiden. Mens etterspørselen fra foreldrene var der. Deretter banker de på døra til fastlegens kontor, blant annet. Relativt mange kontakter med fastlegeposten utenfor kontortiden finner sted for barn i alderen 0 til 4 år og for eldre i alderen 85 år og over, ifølge forskning fra Nivel. Mens unge foreldres spørsmål ofte handler om ernæring og foreldre, og derfor trenger ikke nødvendigvis å bli besvart av en fastlege.

Fra den nasjonale bevegelsen De Juiste Zorg på rett sted ønsket ZCN å gjøre JGZ mer tilgjengelig utenfor kontortiden. Samtidig startet det nasjonale prosjektet fra Det nederlandske senter for ungdomshelse (NCJ) hvor JGZ-organisasjoner er tilgjengelige 24 timer i døgnet, syv dager i uken. ZCN har sluttet seg til dette prosjektet. Alle JGZ-organisasjoner og/eller GGD-er i Nederland er tilknyttet NCJ. Dette gjør at ZCN kan brukes landsdekkende for 24/7 tilgjengelighet og online assistanse. En nasjonal liste for 24/7-tjenesten gir mye flere muligheter og mindre skatt per organisasjon enn om noen organisasjon klarer å gjøre det.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *