Uke 19: denne ukens viktigste corona nyheter

0 Comments

Mandag: koronavirus kan også infisere celler i tarmveggen
I tillegg til lungene kan koronaviruset direkte infisere cellene i tarmveggen og formere seg der. Ifølge forskerne forklarer resultatene av studien ifølge forskerne hvorfor en tredjedel av koronapasientene opplever gastrointestinale symptomer som diaré.

Tirsdag: hvordan sykepleiere gir fjernomsorg i tider med corona
På grunn av koronautbruddet har noe av den vanlige omsorgen vært sovende nylig. Praksis ble stengt, avtaler og behandlinger ble utsatt, og noen pasienter våget ikke lenger å gå til fastlegen. Heldigvis var noen sektorer også i stand til å gi ekstern omsorg. Via videoverktøy, apper eller via telefon. Vi spurte tre omsorgspersoner hvordan fjernpleie passer dem. Hva mener pasientene? Hva er vanskelig? Og hva fungerer bra? Tre omsorgspersoner forteller oss hvordan vi skal gi ekstern omsorg.

Onsdag: Nederlandske virologer kan finne antistoff mot koronarvirus
Forskere i Utrecht og Rotterdam har funnet et antistoff som kan virke mot koronaviruset. Det kan hende at viruset kommer inn i en celle og gjør folk syke. Og hvis noen allerede er syk, kan antistoffet være i stand til å forhindre at sykdommen sprer seg videre gjennom kroppen.

Torsdag: Outbreak Management Team støtter ennå ikke lettelser corona tiltak
Den annonserte lettelser av mange koronatiltak er ennå ikke støttet av rådgiverne som regjeringen så langt har seilt. «Det er bare et perspektiv skissert» og det bør alltid ses på i de kommende ukene om viruset ikke truer med å blusse opp igjen, sa Jaap van Dissel fra RIVM, formannen til ekspertene i Outbreak Management Team, under en briefing i Representantenes hus.

Fredag: de ukjente teething problemer – hva er kjent så langt?
Det er for tiden to barn i Nederland på intensivavdelingen med et ukjent sykdomsbilde. Det kan være en ny variant av Kawasaki sykdom, en sjelden og potensielt farlig inflammatorisk sykdom. Men symptomene på at barna har også ligner de av giftig sjokksyndrom. Barnas symptomer ser ikke ut til å ha blitt forårsaket av koronaviruset. Begge barna ble testet for dette og testene var negative. Det er mulig at dette er en ny, som ennå ukjent sykdom. Hva er kjent om dette så langt?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *