Tidlig født av overvektig mor mer sannsynlig å være begrenset

0 Comments

De høye forekomstene av fedme hos gravide kvinner er høye: fedme eller fedme forekommer hos mer enn halvparten av kvinnene som bare er gravide. Å være overvektig betyr at noen har en Body Mass Index (BMI, forholdet mellom høyde og kroppsvekt) på mer enn 25. I fedme er BMI mer enn 30.

Tidlig fødsel kan føre til flere restriksjoner senere i livet
Tidligere ble det funnet at premature babyer er mer sannsynlig å ha restriksjoner senere i livet. For eksempel fører det til mer medisinsk behandling, redusert ytelse på skolen eller problemer med å håndtere andre. I ph.d.-forskningen så Van der Burg på forholdet mellom mors BMI ved starten av svangerskapet, og utviklingen av deres tre måneder med premature barn.

Hyppigere kognitive problemer
Disse barna ble funnet å ha kognitive problemer og ADHD oftere enn hos barn som også ble født for tidlig, men hvis mødre hadde en normal vekt. Hvis det er opp til Van der Burg, vil det bli lagt mer oppmerksomhet til preconception omsorg. Utdanne gravide overvektige eller overvektige kvinner om risikoen for for høy kroppsvekt er viktig for å hindre helseproblemer i barnas liv. Pasienter må også oppfordres til å gå ned i vekt.

Barn av 1500 overvektige gravide kvinner ble fulgt i ti år
Van der Burgs ph.d.-forskning involverte 1500 gravide amerikanske kvinner. De ble delt inn i tre grupper basert på deres BMI: normal vekt, fedme og fedme. Kvinnenes babyer ble alle født for tidlig (ved mindre enn 28 ukers svangerskap). Forskerne fulgte utviklingen av barna til barna ble ti år gamle.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *