Start kampanje hudkreft: Hvordan ser huden din egentlig ut?

0 Comments

Den nederlandske foreningen for dermatologi og venereologi, den vitenskapelige foreningen av hudleger, lanserer en ny bred bevissthetskampanje sammen med sine partnere. Rettet mot både eldre og unge, unge foreldre og ungdom. Tilkoblingstemaet er spørsmålet «Hvordan ser huden din virkelig ut?»

Gjenkjenne og forebygge hudkreft
Kampanjen fokuserer på å beskytte huden og gjenkjenne endringer og klager på flekker som kan ha å gjøre med hudkreft. Kunnskapen testes gjennom meningsmålinger og håndtak er gitt for å beskytte huden mot UV-stråling. Huden har en stor restorativ evne, men dette stopper også et sted. Tips deles på forskjellige måter.

70.000 nye hudkreftpasienter i året
Nesten 70.000 nye hudkreftpasienter tilsettes hvert år. Dette gjør hudkreft til den vanligste typen kreft i Nederland. Antall hudkreftdiagnoser fortsetter å stige og slutten er ennå ikke i sikte. En av 5 personer i Nederland er diagnostisert med hudkreft om gangen i livet, og det tallet er allerede kommer til 1 i 4. De aller fleste hudkreft er forårsaket av overdreven eksponering for UV-stråling og hudbrenning.

Hudkreft er ikke en alderstilstand
Selv om mange tror at hudkreft er en aldersrelatert sykdom eller aldersrelatert sykdom, er nesten 15 prosent av melanomdiagnoser laget hos pasienter under 45 år. Dermatologer ser tilstrømningen av pasienter vokse og yngre mennesker besøker poli.» Til tross for kampanjer for trygg soling og flere og flere mennesker som vet at de trenger å beskytte seg selv riktig, gjør folk fortsatt for lite.

For å bryte den stigende trenden med hudkreft, dermatologer som eksperter på hud og hudforhold fortsetter å jobbe sammen med sine partnere for å øke bevisstheten om farene ved overdreven UV-stråling.

Shunning omsorg i koronarkrise
Under koronakrisen virker personer med hudkreft mindre sannsynlig å våge å besøke en lege eller hudlege. Som et resultat har antall diagnoser falt kraftig, noe som bekymrer dermatologer. Med denne kampanjen ønsker NVDV også å understreke at tidlig anerkjennelse av hudkreft er avgjørende. Risikoen for herding av hudkreft er størst og behovet for invasive behandlinger er den minste.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *