Start barnas dagsentre: Regjeringen har aldri utarbeidet eksplisitte regler for KCS

0 Comments

Barn med intellektuelle og flere funksjonshemninger måtte også være hjemme fra kdc på grunn av koronakrisen. For sine foreldre er dette ofte en veldig stor byrde. Men barnas dagsentre, samt barneskoler, startet igjen på mandag. Dette er også tilfellet hos Cosis, den største helsepersonellen i Groningen innen KCer.

Men regjeringen har aldri etablert eksplisitte regler for åpning av kdc’s, sier Jolanda Bouma fra Expertise Centre Child, Youth & Family, i Cosis. På den ene siden skaper dette rom for eierskap, men på den annen side skaper det tvetydighet: «Du vil vite hvor du står, selv om du må ta 100% av beslutningene med femti prosent av informasjonen.»

Videre synes Bouma det er smertefullt at regjeringen aldri betalte oppmerksomhet til denne gruppen av barn på alle hans pressekonferanser. Det er om lag 6000 barn som har vært undereksponert de siste månedene. «Skapet kunne ha gjort en forskjell der, jeg ville ha likt det.»

Cosis har valgt å halvere gruppene og vekselvis gi barnehage for barna to og tre dager i uken, i alderen opp til atten år. Det betyr at det er én rådgiver for hvert fjerde barn. Wmo transport er ennå ikke brukt, noe som betyr at foreldrene må ta barnet sitt til kdc for tiden.

Hva er et barnehage for barn?
Et barnedagssenter (kdc) er et tilfluktssted for barn i alderen 2 til 18 år med en (alvorlig) intellektuell eller flere funksjonshemninger. Noen ganger for enda yngre barn. I en kdc får barn daglig behandling, barnehage og personlig veiledning. Et barn kan også flytte fra kdc til spesialundervisning.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *