Sorg för Gigi Riva, hennes 82-åriga syster Fausta dog i Legnano

Allvarlig familjesorg för den tidigare fotbollsspelaren Gigi Riva, stjärnan i Cagliari och landslaget. På kvällen den 6 mars dog hennes syster Fausta, en lång tid bosatt i Legnano i provinsen Milano, vid 82 års ålder. Kvinnan dog efter en snabb försämring av hennes redan prekära hälsotillstånd som hon hade tvingats leva med i några månader. Nyheten om hans död spreds av hans brorson Nicola Riva med ett inlägg på sin Facebook-profil.

Sorg för Gigi Riva, hennes syster dog
Ms Fuasta Riva var känd i idrottsvärlden för de intervjuer hon hade gett under de senaste åren för att berätta om sin bror Gigi bedrifter ur hennes synvinkel. Berömd var till exempel den som var utsläppt för programet av Rai 3 utmaningar, men också det som beviljas journalisten Federico Buffa för hans special på den röd-blå mästare.

Kvinnan, sex år yngre än fotbollsspelaren, blev ihågkommen som en andra mor till Gigi Riva, som hade blivit föräldralös i unga år.

Det var hans syster som tog hand om lilla Gigi när han skickades för att studera på en religiös internatskola hemifrån. Sedan dess har Fausta alltid varit en referenspunkt för spelaren, liksom för den sardiska fotbollens värld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *