Representantenes hus debatterer kabinetttilnærming under koronarvirus

0 Comments

Rutte sier strategien er uendret: maksimal kontroll. Regjeringen ønsker å beskytte de sårbare så godt de kan og sikre at omsorgskapasiteten kan takle. Med denne strategien aksepterer vi at folk også vil bli syke i nær fremtid, la statsministeren til. Ifølge Rutte kan sporboken med ytterligere utvidelser bare følges hvis dødstallene fortsetter å utvikle seg positivt.

Verneutstyr
Hvordan er det at det fortsatt er omsorgsarbeidere som må gjøre jobben sin ubeskyttet? Marijnissen (SP) krever at det er tilstrekkelig verneutstyr for alle omsorgsarbeidere. Det har vært store mangler, erkjenner Rutte. I distribusjonsmodellen ble intensivavdelingen og sykepleierne på sykehusene prioritert. Så snart mer verneutstyr ble tilgjengelig, ble de også tilgjengelige for andre deler av omsorgen. Minister Van Rijn understreker at bruk av munncaps er basert på rivm retningslinjer, som er basert på risikoen for forurensning og ikke på tilgjengelighet

Test
Heerma (CDA) understreker viktigheten av rask og effektiv intervensjon i tilfelle et nytt utbrudd av viruset. Ggd’s har allerede gått fra 250 til 750 fte for denne forskningen, rapporterer minister De Jonge. Han legger til at folk allerede blir rekruttert. I juni vil testkapasiteten være 30.000, sier De Jonge. I vintermånedene ønsker statsråden å sikre at minst 70.000 tester kan gjennomføres.

Ofre
Å forby besøk på sykehjem er et av de mest smertefulle tiltakene han har måttet ta. Fra 11 mai vil det være eksperimenter der besøkende er tillatt igjen. Mange pasienter og deres familier har opplevd en vanskelig periode, sier Jetten (D66). Med Marijnissen (SP) forfekter han opprettelsen av et koronarkompetanse senter for å gi god ettervern. Van Brenk (50PLUS) ønsker et fond for slektninger av avdøde omsorgsarbeidere.

Mange sliter med ensomhet og frykt for overhengende oppsigelse eller konkurs som følge av koronakrisen, sier Van der Staaij (SGP). Han understreker viktigheten av å være oppmerksom på disse problemene og selvmordsforebygging. Denne hjelpen er av stor verdi, erkjenner De Jonge. Det er derfor 113 Suicide Prevention overvåkes nøye.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *