Podiatdoterapeuter bekymrer seg for at personer med diabetes holder seg unna

0 Comments

Fotterapeuten spiller en viktig rolle i fotomsorgen for personer med diabetes. Diabetes mellitus kan forårsake mange fysiske problemer, inkludert en forverret blodstrøm i kroppen. God blodstrøm er blant annet viktig for sår å helbrede riktig. Hvis et fotsår utvikler seg hos noen med diabetes, helbreder det ofte veldig sakte. Hvis man ikke behandles i tide, kan det til og med føre til unødvendig amputasjon.

Frykt for koronaforurensning
Fordi all regelmessig omsorg har blitt suspendert hos fastlegen på grunn av koronakrisen, er personer med høy risiko for fotskader ikke lenger på bildet med legen. De fleste med diabetes som har økt risiko for fotskader er heldigvis under behandling med fotterapeuten. Men da må folk våge å komme til podoterapipraksisen. Podiattherapists merke til at folk er urettferdig engstelig. I praksis er omsorg organisert på en slik måte at koronamistenkelige pasienter ikke besøker vanlig podiattherapy praksis,» sa Janet van Köln, direktør for NVvP.

Risikoen for amputasjoner øker
Siden 2015 har fotpleie hos personer med diabetes blitt inkludert i grunnforsikringen. På grunn av utmerket samarbeid mellom allmennlege, medisinsk spesialist, podiattherapists og pedikyr, har antall amputasjoner på grunn av diabetiske fotsår heldigvis redusert de siste årene. Van Köln: «På grunn av koronakrisen ser vi en økning i diabetiske fotsår. Hvis dette fortsetter i lang tid og folk fortsetter å unngå omsorg, kan antall amputasjoner gå tilbake til 1995 nivåer. Amputasjoner som ikke ville ha vært nødvendig ved å be om riktig podoterapeutisk behandling i tide.»

God fotkontroll av stor betydning for personer med diabetes
Van Cologne oppfordrer derfor personer med diabetes til å sjekke føttene ordentlig for mistenkelige steder som rødhet, blemmer, sår eller andre detaljer. «I tilfelle mistenkelige flekker eller sår ved føttene, bør folk kontakte podiatrist direkte. Fordi fotiatrist en arbeider med separate pasientstrømmer, er frykten for infeksjon ikke reell. Tvert imot frykter vi forverrede klager og amputasjoner fordi folk ikke ringer klokken i tide.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *