Omsorgsarbeidere fra Wmo nå også kvalifisert verneutstyr

0 Comments

Støtte hjemme gitt under Social Support Act (Wmo) – som innenlandsk hjelp, rådgivning, barnehage og måltidsstøtte, i sosialomsorg og kvinners omsorg – kan ofte gis veiledning 1,5 meter unna, ifølge Helsedepartementet. Det er ikke nødvendig med verneutstyr her.

«Reservepakke» av verneutstyr for Wmo-omsorgsarbeidere
Wmo støttepersonell kan også bare fungere hvis de er klagefrie og er sikre på at helsen til pasienten eller klienten tillater å gi omsorg. Hvis Covid-19 er etablert med en klient, blir støtten utsatt. Men noen ganger kan ikke omsorg bli forsinket eller en medarbeider har rimelig tvil om situasjonen er trygg. I disse tilfellene kan den ansatte nå ha en «reservepakke» av personlig verneutstyr.

Minister Van Rijn: «Alle mennesker som jobber i omsorg – i og utenfor sykehuset – bør kunne regne med at de skal kunne gjøre sitt arbeid trygt ved hjelp av personlig verneutstyr. Selvfølgelig bare hvis det er virkelig nødvendig, fordi det fortsatt er et stort behov for verneutstyr i omsorg. Det er bra at ansatte som gir WMO-støtte nå kan ha en ekstra pakke med verneutstyr selv i bestemte situasjoner. For dette kan de kontakte National Consortium Tools.»

Personlig verneutstyr innebærer munnmasker, isolasjonsjakker/forklær, øyevern/briller og hansker.

Verneutstyr i omsorg utenfor sykehuset
Sammen med parter fra omsorgssektoren har RIVM utarbeidet retningslinjer for bruk av personlig verneutstyr i omsorg utenfor sykehuset. Retningslinjene er gjort på grunnlag av infeksjonsrisiko for ansatte og klienter/pasienter i tilfelle (mistanke om) Covid-19.

Hvis den spesifikke situasjonen krever det, kan omsorgsarbeidere bruke begrunnede avganger fra disse retningslinjene og personlig verneutstyr basert på deres faglige innsikt og erfaring. Samtidig er generell forebyggende bruk ikke nødvendig, og fremfor alt øker knappheten.

Ansatte som føler at de ikke har tilstrekkelig beskyttelse i sitt arbeid, snakker med arbeidsgiveren sin, sier Helsedepartementet. Arbeidsgivere bør gjøre en maksimal innsats for å redusere risikoen for forurensning – i henhold til retningslinjene. Dette betyr at de også må gjøre tilstrekkelig personlig verneutstyr tilgjengelig, gjennom vanlige kanaler eller gjennom søknaden til National Consortium of Tools (LCH).

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *