NZa langsiktig omsorgspolitikk

0 Comments

Politikken fokuserer på både tap av inntekter og ekstra kostnader pådratt av helsepersonell for å gi omsorg knyttet til koronavirusutbruddet. Dette gjør det mulig for helsepersonell å fokusere sin energi på å gi omsorg, uten å måtte bekymre seg for deres økonomiske situasjon. På denne måten kan alle få den omsorgen de trenger, nå og senere.

Policy Policy NZa
Retningslinjene fastsetter vilkårene for gebyrene. Den beskriver også hvordan omsorgskontorer og helsepersonell kan sende inn sine søknader, med støtte til helseorganisasjoner og fagfolk og redusere administrative byrder viktige saker. Det er for eksempel gjort unntak for gjennomføringen av de daglige utgiftene i omsorgen for funksjonshemmede. Forutsetningen om at de daglige utgiftene må foregå utenfor bosituasjonen er utløpt. Omsorgsleverandører trenger ikke å tilpasse sine erklæringer til dette, noe som reduserer den administrative byrden.

Politikken sier også hvilke andre forskrifter vi avviker fra og hvordan. Ved å avvike fra retningslinjer ønsker vi å støtte helseorganisasjoner og fagfolk og redusere administrative byrder.

Skreddersydd i politikken
Tilpasning er et viktig aspekt ved policyen. Virkningen av koronautbruddet varierer etter sektor og region. For å legge til rette for denne tilpasningen har vi bygget inn fleksibilitet i samråd med feltet: omsorgskontorer og helsepersonell har plass til å inngå gjensidige avtaler.

Erstatning for omsetningstap
NZa betyr mindre inntekter ved hjelp av midler som for eksempel klienter utsetter et opptak eller omsorgsarbeidere ikke lenger har lov til å gi omsorg. Kompensasjonsordningen gjelder for alle ytelser som omfattes av kontraktsordningen. Ordningen gir erstatning der det har vært et omsetningstap fra 1. Dersom helseministeren bestemmer seg for å forlenge perioden, vil du bli informert av NZa så snart som mulig.

Ekstra kostnader på grunn av corona krise
Ekstra kostnader handler om de ekstra kostnadene som trengs for å levere den vanlige og (ekstra) nødvendige omsorgen trygt og ansvarlig. Tenk på kostnader for personlig verneutstyr eller flere ansatte i boliggruppen enn vanlig. Gebyret for tilleggskostnadene gjelder for perioden 1.

De ekstra personalkostnadene til omsorgsarbeidere i sykehjemsomsorgen kan refunderes både på grunnlag av kvalitetsbudsjettet og i henhold til denne politikken. Kvalitetsbudsjettet må først tas opp for dette. Bare hvis kvalitetsbudsjettet ikke er tilstrekkelig for refusjon av de ekstra menneskelige utgiftene til omsorgsarbeidere i sykehjemspleie, er de resterende kostnadene kvalifisert for refusjon i henhold til denne politikken.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *