Nasjonal balkong flyttedag for eldre mennesker i boligsentre

0 Comments

«Balkongbevegelse»-initiativet ble opprettet for å koble eldre mennesker og bevege seg trygt sammen under koronakrisen. Hver veileder organiserer en «Balcony Move session» for beboerne i et omsorgssenter som ble kontaktet av ham eller henne. De deltakende veilederne kommer fra profesjonelle foreninger VML, WIJBuurtsportcoaches og KNGF og OldStars

Balkong flytte
Under koronakrisen tok utallige mennesker i Nederland affære for å veilede eldre mennesker gjennom balkong en vanskelig tid på en sportslig og positiv måte. Frivillige og fagfolk som lærere Sport og Exercise 55+, fysioterapeuter, nabolagssportstrenere, OldStars og bevegelsestrenere går til Balkong treningsprogrammer for bolig- og omsorgssentre for å tillate eldre å oppleve en hyggelig og sporty morgen på balkongen eller i hagen.

Eldre på farten under corona krise
Idrettsforeninger og OldStars er også forpliktet til å få eldre mennesker til å flytte inn i omsorgssentre. For eksempel, i Leiderdorp, under ledelse av Eldrefondet, tilbys frivillige fra programmene De Derde Helft og OldStars i samarbeid med lokale fysioterapeuter allerede balkong som beveger seg på åtte steder.

En deltaker: «Det er fint å gjøre treningsstudio på balkongen din. Du ser naboene dine alle bli med, og det gir også en følelse av å være sammen. Og vi har mange synspunkter!»

En profesjonell veileder: «Flytte sammen gir så mange strålende ansikter! Eldre mennesker er veldig alene og får muligheten til å komme sammen igjen på denne måten.

Nasjonal balkong flytte dag
Etter registrering for National Balcony Moving Day, vil veilederne ha tilgang til et verktøykasse med kommunikasjonsmateriell og tips om hvordan man trygt og fagmessig organiserer en økt på balkongen eller i nærheten av et omsorgssenter. Hver veileder får anledning til å registrere seg for en ambassadør som støtter økten. De første 25 registrerte stedene vil også motta gratis t-skjorter for deltakere og bevegelige ledere.

Fagfolk og frivillige som registrerer seg ikke bare gir en uforglemmelig morgen for en gruppe eldre mennesker, men har også en sjanse til å innløse sitt initiativ for boligomsorg sted. Den morsomste, originale ideen er satt i søkelyset av Friends Lottery med et bidrag på 2000 euro for et sportsprodukt av Yalp.

Fagfolk og frivillige som ønsker å lede en balkong økt kan registrere seg for National Balcony Moving Day mai 29 via oldstars.nl/balkonbewegen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *