Lockdown dagbøker: unge mennesker starter online video dagbøker om corona krise

0 Comments

For unge i alderen 25-35 år er det vanskelig å finne fred i hodet i løpet av denne tiden, ifølge forskning fra helseforsikringsselskapet Anderzorg blant 500 unge mennesker i denne aldersgruppen. Fordi denne gruppen også må jobbe hjemmefra, er balansen mellom arbeid og fritid heller ikke alltid klart.

Online video dagbok for å lindre spenninger
Koronakrisen er grunnen til at mange unge mennesker i denne alderen skal holde en videodagbok på nettet, for eksempel på Instagram. Her kan de bli kvitt spenninger og følelser. Psykolog Saskia Geraerts mener det i utgangspunktet er en god idé: «Det er alltid nyttig, ikke bare i denne dag og alder. Gjennom en dagbok distanserer du deg selv fra det som spiller. Du får en kontemplativ rolle. Følelser er mer håndterlig når du skriver dem ned når det passer deg.»

Lockdowndiaries motstykke til det som nå er normen på sosiale medier
Å skrive i en dagbok er noe av all tid, og dette er nå kastet i en ny form. Unge mennesker i 2020 er vant til å gjøre alt på nettet. Fordi de fleste unge mennesker hovedsakelig viser vakre ting på sosiale medier, og derfor blir dette normen, disse online dagbøkene kan være en god motpart ifølge Geraerts: «Dette tillater oss å normalisere daglige kamper og tillate seerne å gjenkjenne seg selv i opplevelsene.»

Lockdown dagbøker kan følges på nettet for alle, med kommentarer fra psykolog Geraerts.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *