Krisesenter er fortsatt tilgjengelig for sårbare elever

0 Comments

Akuttomsorgen for barn av foreldre i avgjørende yrker vil fortsette i de kommende dagene, blant annet på de dagene da disse barna ikke har sin skoledag. Det samme gjelder barn i en sårbar posisjon. Kommuner, skoler og barnepass sammen gir tilstrekkelige krisesentre. Krisesenteret er også tilgjengelig om kvelden, natten og helgen.

Minister Slob forklarte i et brev til Representantenes hus 3. Dette forklarer hvilke tiltak det er for å få alle sårbare barn i Nederland til syne, og om nødvendig å finne en plass på skolen eller på et annet sted for disse barna. Brevet undersøker også de mange initiativene om kvaliteten på fjernundervisningen.

Skole eller ly
Utgangspunktet er å organisere krisesenteret på din egen skole eller resepsjonssted, men om nødvendig kan barn også innkvarteres på en annen skole eller ly. Det er lov å ta imot barn (i ulike aldre) i grupper.

Omsorg for små barn som ennå ikke går på skolen bør gis av kvalifisert pedagogisk personale og for de eldre barna (mellom 4 og 12 år) av lærere, undervisningsassistenter eller pedagogiske ansatte. Selv om resepsjonen finner sted på et barnehjem, forblir den egen skolen tett involvert i læreplanen (eksternt) av disse elevene.

Rom for tilpasning
Det er blitt enighet med kommuner og skoler om at det er veiledning for alle barn i en sårbar posisjon. Det er plass til tilpasning. Det har allerede blitt bredt skissert for hvilke barn nedleggelsen av skolene er spesielt problematisk: dette er barn for hvem, på grunn av spesielle problemer eller vanskelige hjemmesituasjoner, skreddersydd arbeid er nødvendig.

Eksempler er barn som tapet av skolens struktur krever for mye, eller for hvem daglig omsorg og veiledning krever for mye fra foreldre. Dette er barn med intellektuell, fysisk eller sensorisk svekkelse, kronisk sykdom, psykisk sykdom eller atferdsproblemer. Det handler sikkert også om barn som er midt i spenningene hjemme og som arbeider med vold i hjemmet, eller problemene til en av foreldrene eller omsorgspersonene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *