KBO-PCOB: «Forstå lockdown, men også mye tristhet for regler»

0 Comments

KBO-PCOB ønsket å vite, delvis på initiativ fra V & VN (Nurses & Carers Nederland), hvilken innvirkning dagens besøksforbud har på beboerne i sykehjem, men også på deres omsorgspersoner og andre kjære. 2199 nederlendere som i dag har nabo på et sykehjem, fullførte undersøkelsen. De aller fleste (67 prosent) mener de er tilstrekkelig informert om hvorfor nedstengningen var nødvendig.

Mye ensomhet og tristhet blant beboerne
Men de lider også av konsekvensene. Med et stort flertall er det tristhet (73 prosent) at de ikke har lov til å besøke naboen på sykehjemmet, og det er frykt (26 prosent). De ser også effektene for beboerne selv. For eksempel er det ensomhet (76 prosent), tristhet (66 prosent), det påvirker livskvaliteten (62 prosent) og det er angst (35 prosent).

På spørsmål om beskyttelse av beboere, omsorgspersoner og andre for koronaviruset oppveier unnlatelse av å besøke beboerne og eventuelle negative effekter på deres velvære, 40% enig.

Telefonsamtaler og bildebobler populære
For å holde kontakten med naboen på sykehjemmet, refererer du til spesielt telefonsamtaler (58 prosent) og bildebobler (43 prosent). Ni prosent sier at det for øyeblikket ikke er mulighet for kontakt. Manon Vanderkaa, direktør KBO-PCOB: «Dette resultatet støtter trinnvislettelser av besøksordningen, som regjeringen nå foreslår. Det er mer behov for kontakt, og derfor insisterer vi på at denne beslutningen tas raskt i alle sykehjem. For eksempel ved å utnevne en permanent omsorgsperson som har tilgang til munncaps og tester.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *