Informasjonsvideo: omsorg er trygt, selv i corona tid

0 Comments

Legene tror folk er motvillige fordi de er redd for å bli smittet med koronaviruset eller fordi de tror leger allerede er så opptatt.

Peter Paul van Benthem, ENT lege og president i Federation of Medical Specialists: «Det er viktig at når folk har klager, de raskt kontakte deres (hjemme) lege. Vi må hindre at folk blir unødvendig skadet ved ikke å komme eller forsinke omsorg.»

Omsorg er gjort på en annen måte, men er trygt
Legene ønsker også å forberede pasienter med informasjonsvideoen at deres omsorg noen ganger fortsetter på en annen måte. Robin Peeters, president i den nederlandske internisterassociationt og initiator av videoen: «Care tar så mye passasje som mulig, men ofte gjør det på en annen måte, via telefon eller via en videokonsultasjon. Selv om ytterligere forskning er nødvendig som en skanning eller blodprøve, er det trygt å komme til sykehuset.»

Allmennlege og sjefredaktør i Thuisarts.nl Patrick Jansen legger til: «På den ene siden er vi glade for at pasientene ikke bare går inn i praksisen. På den annen side har terskelen for å ringe eller starte e-konsultasjon tilsynelatende økt. Bra dette er et fokus på dette, slik at folk vet at deres klager er fortsatt i «trygge hender».»

Videoen ble utviklet på initiativ fra den nederlandske internister Association (NIV) med støtte fra Federation of Medical Specialists, Den nederlandske AllMennlegeforeningen (NHG) og National General Practitioners Association (LHV).

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *