Coronavirus, vad skulle hända med avbrottet i Serie A mästerskapet

Juventus-Inter, Udinese-Fiorentina, Milan-Genoa, Sassuolo-Brescia, Parma-Spal, Sampdoria-Hellas Verona: mot bakgrund av Coronavirus-nödläget är det de fem uppskjutna Serie A-matcherna. Samma beslut i Coppa Italia för Juventus-Milan och Napoli-Inter, matcher skjuts upp till ett datum som skall fastställas. Kontroverser har brutit ut i fotbollsvärlden på grund av de senaste dagarnas åtgärder och de åtgärder som ofta vidtagits ”i sista minuten”.

Matcher skjuts upp, möjliga 30-dagars block för alla sportevenemang och det skulle även vara värt att överväga en permanent avstängning av Serie A fotbollsligan. Vad skulle hända om mästerskapet 2019/2020 slutligen avbryts?

Coronavirus, möjligheten till avstängning av Serie A
Många har uttryckt sina tvivel om det framtida ödet för Serie A-mästerskapet.

Fansens oro växer efter Coronavirus nödsituation och mot bakgrund av de många åtgärder som vidtagits hittills i idrottsvärlden.

LÄS OCKSÅ: Coronavirus dödlighet: Data för ålder, kön och tidigare villkor
Enligt Serie A:s regler skulle säsongen 2019/2020 permanent avbrytas, det skulle ha värde av den sista slutna dagen. Det är den 24:e som avslutades den 17 februari. Enligt rankingen stannade vid den tidpunkten, juventus skulle triumfera, med 57 poäng, följt av Lazio på 56. På tredje plats i Seria A ställningar skulle vara Inter, med 54 poäng. Fyra är Atalanta med 45. Roma och Hellas Verona skulle sluta i Europa League. Genua, Brescia och SPAL, å andra sidan, skulle permanent tvingas degradera till Serie B.

Champions och Europa League bakom stängda dörrar för Atalanta och Inter

Beskedet var i luften, men kom nu: för nöd- och soxviruset även i Champions- och Europa League-tävlingarna bakom stängda dörrar för Inter och Atalanta. Beslutet fattades av Uefa som beslutade, och därmed försökte hålla sig till vad som redan händer i Serie A-ligan, där Football League har valt att ha alla matcher som spelas bakom stängda dörrar, just för att undvika spridning av spridning.

Champions och Europa League bakom stängda dörrar
Matcherna i Atalanta och Inter avser specifikt resan av Bergamos till Valencia den 10 mars, för returen benet i Champions League omgång 16 och utmaningen för Antonio Contes Nerazzurri med Getafe för Europa League omgång 16 den 12 mars , en match i första halvlek som spelas i Milan.

Vissheten i beslutet kom direkt från en officiell UEFA-kommuniké där det europeiska fotbollshögstaorganet förklarade hur valet gjordes med respekt för fansen och spelarna och är inriktat på att motverka coronavirus, utan att behöva stoppa europeiska tävlingar.

Zdenek Zeman säger: ”Jag röstade m5s, men jag är besviken”

Femstjärnigrörelse? Det här är Zdenek Zeman. På mikrofonerna i Radio1 Radios ”A Sheep’s Day” ger den bohemiska tränaren sitt inflytande över italiensk politik i dag, och talar också om ”vänskap” med Alessandro Di Battista.

Zeman på fem stjärnor
– Vid förra valet röstade jag på M5S. De få saker som har gjorts under de senaste åren har gjort mot dem. Men jag är besviken, eftersom de får allas fötter på huvudet.” Zdenek Zeman sade detta på sändningen ”A sheep’s day”, som sänds på Radio1 Rai, där han som gäst talade om sin nuvarande italienska politik. – De hade fler röster än någon annan men kunde inte göra vad de ville göra. De kunde inte komma på det de hade tänkt sig. Om varje förslag avslås är det svårt.”

För Zeman mellan League eller Pd är det bättre att inte rösta, bättre att gå vidare till något annat. Också retad om hans ”vänskap” med Alessandro Di Battista, sade han också: ”Vi har ätit tillsammans tre gånger, han är ett bra Lazio. Han kom för att träffa mig i Pescara. Jag har inte sett honom på ett tag. Maio’s? Jag känner honom inte, Di Battista är trevlig och förstår fotboll, åtminstone kan man prata om något”.

Coronavirus, här är datumen för den 27: e och 28: e dagen i Serie A

På eftermiddagen den 6 mars meddelade Serie A Football League datum då matcher som gäller för den 27:e och 28:e dagen av mästerskapet kommer att spelas, efter att de tidigare skjutits upp efter coronavirus-nödläget. Den 27:e omgången av Serie A spelas helgen den 14-15 mars, medan den 28:e omgången har flyttats till helgen den 21-22 mars. Tillkännagivandet följer den som gjordes den 5 mars på datum för återvinningar av uppskjutna tävlingar den 25 och 26: e dagen.

Coronavirus, de nya rundorna i Serie A
De nya omgångarna av Serie A som avgörs av Football League inleds fredagen den 13 mars med Hellas Verona – Napoli klockan 18.30 följt av Bologna – Juventus 20.45. Lördag 14 mars Spelas Spal – Cagliari – Cagliari klockan 15.30, Genoa – Parma klockan 18.00 och Turin – Udinese 20.45, medan Det söndag 15 mars Lecce – Milan spelas 12.30, Atalanta – Lazio och Fiorentina – Brescia klockan 15.00, Inter – Sassuolo klockan 18 och slutligen Roma – S 20:45.

LÄS OCKSÅ: Coronavirus dödlighet: Data för ålder, kön och tidigare villkor
Den 28:e dagen av mästerskapet börjar fredagen den 20 mars kl 20:45 med förskottet Lazio – Fiorentina, medan det lördagen den 21 mars blir Brescia – Genua kl 15, Sampdoria – Bologna kl 18 och Juventus – Lecce kl 20:45.

Slutligen, söndagen den 22 mars, börjar dagen med Sassuolo – Hellas Verona 12.30, fortsätt sedan med Cagliari – Torino, Napoli – Spal och Udinese – Atalanta på 15, Milan – Rom 18 och Parma – Inter 20.45.

Sorg för Gigi Riva, hennes 82-åriga syster Fausta dog i Legnano

Allvarlig familjesorg för den tidigare fotbollsspelaren Gigi Riva, stjärnan i Cagliari och landslaget. På kvällen den 6 mars dog hennes syster Fausta, en lång tid bosatt i Legnano i provinsen Milano, vid 82 års ålder. Kvinnan dog efter en snabb försämring av hennes redan prekära hälsotillstånd som hon hade tvingats leva med i några månader. Nyheten om hans död spreds av hans brorson Nicola Riva med ett inlägg på sin Facebook-profil.

Sorg för Gigi Riva, hennes syster dog
Ms Fuasta Riva var känd i idrottsvärlden för de intervjuer hon hade gett under de senaste åren för att berätta om sin bror Gigi bedrifter ur hennes synvinkel. Berömd var till exempel den som var utsläppt för programet av Rai 3 utmaningar, men också det som beviljas journalisten Federico Buffa för hans special på den röd-blå mästare.

Kvinnan, sex år yngre än fotbollsspelaren, blev ihågkommen som en andra mor till Gigi Riva, som hade blivit föräldralös i unga år.

Det var hans syster som tog hand om lilla Gigi när han skickades för att studera på en religiös internatskola hemifrån. Sedan dess har Fausta alltid varit en referenspunkt för spelaren, liksom för den sardiska fotbollens värld.

Coronavirus, Lebron James: ”Utan publik spelar jag inte”

Den coronavirus nödsituation har också tvingat idrottsvärlden att fatta beslut som, i enlighet med regeringarna i länder, kan gå för att förhindra ytterligare spridning av viruset. Italien vet något om detta, där Serie A-mästerskapet har utsatts för senareläggningar och spel bakom stängda dörrar. En. absolut inte trevligt val eftersom sporten är också gjord av passion för fansen, men tyvärr nödvändigt. Just nu i Amerika, i NBA för att vara exakt, finns det ingen anledning att spela spel bakom stängda dörrar, men om det skulle finnas denna hypotes skulle ha motsatt uppfattning om den viktigaste spelaren i den amerikanska basketligan, Lebron James.

Coronavirus, James: ”Vi behöver fansen”
I slutet av spelet mellan hans Lakers och Bucks, kommenterade den valda kommenterade hypotesen att spela en NBA-match bakom stängda dörrar, ”Utan fans jag inte spelar, vi behöver fansen, jag spelar för dem, som gör vad de vill, men jag i en tom arena jag inte spelar ”.

Hårda ord, vilket säkerligen inte kommer att underlätta valet av vem som ska hantera det amerikanska basketmästerskapet.

NBA, de åtgärder som redan finns på plats
NBA har naturligtvis redan antagit och genomfört ett antal förebyggande åtgärder för att bekämpa coronavirus. Detta förbjuder spelare från att underteckna autografer, ta selfies eller utbyta 5 med fans, men också mellan spelarna själva. För närvarande var det inte nödvändigt, men om det gjorde det, nba har redan skickat ett cirkulär till de lag där han förklarar att han inte skulle utesluta möjligheten att spela bakom stängda dörrar.

Dopning, Filippo Magnini i Verissimo: ”Äntligen är jag fri”

Den tidigare simmaren Filippo Magnini, i Verissimo, berättade om sin mardröm, som började med dopningsanklagelser som går tillbaka i tre år, och är nu äntligen över. ”Jag är fri, det är som om jag har suttit i fängelse i tre år”, säger den tidigare mästaren, gäst på Verissimo. Hans humör, nu när han har frikänts från alla anklagelser, är strålande. På lördagseftermiddagen i Silvia Toffanins vardagsrum berättade Filippo Magnini om varje växling han fick möta.

Dopning, det här är Filippo Magnini
Jag vann äntligen en av de viktigaste tävlingarna, säger Filippo Magnini, värd på lördag 7 mars i Verissimo. Här uttryckte han sin lycka över beslutet av TAS (Court of Arbitration i Lausanne) som frikände honom från dopning anklagelserna. ” Det tog tre år,” fortsätter han, ”men mitt förtroende för rättvisa, vanliga och sportiga, har alltid funnits där.

Till det sista trodde jag och hoppades att vinna: sanningen kom ut och nu är jag äntligen fri.”

Allt började redan 2017. ”Den morgonen var ett dåligt uppvaknande, jag trodde aldrig att jag skulle se mitt namn förknippas med dopning. Vissa journalister varnade mig att denna nyhet hade kommit ut i tidningarna: Jag fick reda på det och det är där min mardröm började.” Och igen: ”Var och en av oss måste utkämpa strider, men när du kämpar mot vad du ser som en orättvisa är det en galen smärta. Du vill skrika sanningen medan alla människor läser i tidningarna tvärtom.” ”Historia”, fortsätter Philip, ”slutade bra, men det var en känslig och smärtsam resa för mig och de människor som var nära mig.

Den här segern befriade mig, det är som om jag har suttit i fängelse i tre år. Såret kvarstår dock kommer det att ta ganska lång tid att laga den.”

Coronavirus, Novara ordförande Maurizio Rullo testade positivt

På morgonen den 8 mars kom beskedet att Novaras president Maurizio Rullo testats positivt för tampongen för coronavirus. Bekräftelsen av analyserna kom efter att beskyddaren lades in på ett sjukhus i Lombardiet där han utsattes för undersökningar efter en affärsresa till Tyskland. Det är just i Tyskland som man misstänker att president Rullo kan ha smittats av viruset.

I ett officiellt uttalande från idrottsklubben efter att dess ordförande har positivitet, anges det också att alla hälsoåtgärder som tillhandahålls av protokollen och National Professional Football League utförs: ”I synnerhet är det har fått lämplig och detaljerad information till Novaras (hälso- och sjukvård och folkhälsotjänst). Mot bakgrund av de uppgifter som lämnats bekräftar den ovannämnda institutionen möjligheten att fortsätta med regelbunden idrottsverksamhet och finner inget behov av ytterligare ingripande.”

LÄS OCKSÅ: Coronavirus dödlighet: Data för ålder, kön och tidigare villkor
Samma företag uppgav dock senare att det inte kommer att stoppa sin idrottsverksamhet, det finns ingen obstruktiv anledning till dess fortsättning: ”Det kommer att vara vården av bolaget och sjukvårdspersonalen att övervaka situationen i nära kontakt med berörda organ.

Det är uppenbart att den sportsliga, administrativa och företagsverksamhet som i allmänhet är inom Novara Football S.p.A. kommer att fortsätta i enlighet med de minister- och regionaldirektiv som hittills har utfärdats.”

Serie A, Spadafora uppmanar Figc att avbryta mästerskapet

Idrottsministern Spadafora har accepterat begäran från ordföranden för sammanslutningen av fotbollsspelare Damiano Tommasi att stoppa Serie A, och nu passerar bollen till Figc. På tisdagen sammankallade han en extra styrelse i Football League.

Serie A, Spadafora kräver avstängning
Coronavirus nödsituation avtar inte ens i fotbollsvärlden. Söndagen den 8 mars är den 26:e dagen inlagd, i synnerhet de matcher som inte spelades föregående vecka, däribland Juventus-Inter, men det är fortfarande inte säkert att de olika matcherna spelar.

Emilia-derbyt mellan Parma och Spal var inplanerat klockan 12.30, då de var 13.45, efter att lagen hade kallats in av domaren i omklädningsrummen i väntan på bekräftelse. Allt detta har lett till ännu en debatt mellan idrottsministern Spadafora och Figc, som enligt Tidningen Sport väntas avslutas på tisdag, då huvudpersonerna kommer att träffas för att fatta det slutgiltiga beslutet om fortsättningen. av säsongen.

Clash Figc-ace fotbollsspelare
Lördagen den 7 mars i en tweet uttryckte Damiano Tommasi, ordförande i fotbollsförbundet tydligt sin åsikt att stoppa mästerskapet, eftersom spelarna också är människor och för dem måste för hälsan komma först av alla resten.

Ord som delades fullt ut av idrottsministern Spadafora som sedan sade: ”Jag delar Tommasis uttalanden och ansluter mig till hans begäran.

Coronavirus, Balotelli är inte där: ”Stoppa mästerskapet!”

Mario Balotelli är inte där och i berättelserna om Instagram dundrar för ligan att sluta för att undvika ytterligare coronavirus infektioner. Totalt stöd för valet av Tommasi för att stoppa Serie A.

Coronavirus, tisdag beslutet om mästerskapet
Klubben stannar, ligan inte (för nu). Som nämnts i en tidigare artikel, ett extra möte sammankallades i Football League nästa tisdag för att fatta ett enhälligt beslut om upphävande av ligan.

Ordföranden för fotbollsförbundet Damiano Tommasi, som i går redan hade uttryckt sin åsikt att stoppa Serie A-maskinen, skyddade fotbollsspelares rättigheter (en åsikt som då också stöds av minister Spadafora) har påskyndat takten.

Marios utbrott
På sociala medier var Mario Balotelli den första fotbollsspelaren som ville hävda sina rättigheter, vilket gav Tommasi en stark hand och förklarade i denna Instagram-historia sina motiv:

”Skriv inte skit till mig som ”Men du är skyddad” ”Med stängda dörrar händer ingenting dig”, ”Ta inte bort den enda helgfritiden till människorna i de röda zonerna”.

Jag älskar fotboll mer än du, men att spela innebär att resa med buss, tåg, plan, sova på hotell, fortfarande komma i kontakt med andra människor utanför ditt arbetssamhälle. Jag ser redan inte mina barn för detta jävla coronavirus, för som ni vet bor de inte i Lombardiet och redan är det nerv-racking och ledsen för mig. Jag skulle verkligen aldrig vilja ha min mamma, som jag äter de flesta dagar, inte min peer så mycket som jag älskar fotboll (som jag är skyldig allt), inte passar och strikt inte vill attackera något! Varför då? För att underhålla någon annan? Eller inte förlora pengar? Kom igen, skämta inte! Ta tillbaka den, du har gjort nu. Man bråkar inte med hälsokillar.”