Hver uke 25 nye kreft diagnoser der svulst ikke er funnet

0 Comments

Hvert år, 1300 mennesker er funnet å være metastaser uten kilden til at metastase, svulsten, blir funnet. Deretter følger diagnosen primær svulst ukjent, PTO. Fordi behandlinger vanligvis er basert på hvor kreften startet, står helsepersonell og pasienter overfor et dilemma.

Diagnose i ukjent svulst tar lang tid
PTO diagnostiseres ikke før andre typer kreft er utelukket. Derfor tar diagnosen lang tid. Bare fire av ti pasienter med PTO behandles, og ofte kommer denne behandlingen for sent eller har for liten effekt. Helsepersonell understreker at den primære svulsten ikke bør fortsette å bli søkt uhemmet og understreke viktigheten av å snakke med pasienten om de dårlige utsiktene.

Behandling av DNA-profilkreft
Perspektivet for pasienter med PTO kan hovedsakelig forbedres ved å behandle basert på DNA-profilen til svulsten. For dette formålet må METASasens DNA testes med molekylær diagnostikk. Målrettet terapi er rettet mot abnormiteter i DNA av svulster og metastaser. For det er det mindre viktig hvor svulsten er i kroppen.

De siste årene har målrettet terapi blitt brukt oftere hos pasienter med lungekreft eller brystkreft, for eksempel, men dette skjer neppe ved PTO. Dette bør også brukes hos pasienter med PTO, slik at de har mulighet til å motta passende (målrettet) behandling.

Uvitenhet PTO
Veiledningen fra sykehuset er også viktig. Pasienter opplever mye usikkerhet fordi bekreftelse ikke er bekreftet og sykdomsforløpet er usikkert. Videre, på grunn av stor ukjenthet med PTO, disse pasientene ofte nødt til å håndtere uforståelighet fra miljøet.

Palliativ omsorg
Hvis pasientene allerede er svært syke eller ikke ønsker videre forskning, stopper søket. Organisering av god omsorg for pasienten for å lindre symptomer er viktigere enn å finne ut hvor kreften startet. Denne forpliktelsen til god palliativ omsorg er viktig for å støtte pasienten og de kjære så godt som mulig i kort gjenværende tid.

Anbefalinger for bedre omsorg ved PTO
Rapporten inneholder ti anbefalinger for å forbedre omsorgen for pasienter med pto. Dette krever kunnskapsdeling, vitenskapelig forskning og finansiering. En bedre definisjon av PTO er også nødvendig, med et skille mellom pasienter som er for syke for videre forskning og pasienter som ennå ikke har blitt funnet en primær svulst etter omfattende diagnose.

I tillegg er det avgjørende å gjøre molekylær diagnostikk tilgjengelig for denne pasientgruppen og påfølgende målrettede behandlinger. Gjennom samarbeid mellom behandling av medisinske spesialister og patologer i regionale og nasjonale konsultasjoner, kan forskere og beslutningstakere forbedre utsiktene for fremtidige pasienter med pto.

Pasientinformasjon forbedret
En viktig anbefaling, bedre informasjon for pasienter og talsmann, har allerede blitt jobbet med. Informasjon for pasienter på Kanker.nl er oppdatert og utvidet med mer oppmerksomhet til usikkerheten rundt ptodiagnose og de mange helsepersonell involvert.

I tillegg er stemmen til pasienter og overlevende samlet i Mission Tumor Unknown, tilknyttet Pasientplattformen Sjeldne kreftformer som representerer deres interesser. Denne plattformen er stedet hvor pasienter med en sjelden kreft eller deres nabo kan gå for anerkjennelse og anerkjennelse. PTO-siden inneholder opplevelseshistorier, tips og henvisninger til informasjonen om Kanker.nl/PTO.

Denne rapporten ble gjort mulig av Prof. P. Muntendam-prisen for spesiell inntjening innen kreftkontroll, som prof. Peter Huijgens, tidligere direktør IKNL mottok i 2015 fra KWF Cancer Control.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *