«Grow It!» app hjelper unge mennesker med stress i koronar tid

0 Comments

11. mai starter barneskolene opp igjen, high school-elever og elever er fortsatt hjemme. Mange unge mennesker står overfor usikkerhet forårsaket av koronakrisen. De kan ikke gå på skolen, måtte begrense sin kontakt med jevnaldrende og bo i huset så mye som mulig. Sports- og hobbyklubber er også i stor grad stengt. Det kan også være spenninger i hjemmesituasjonen på grunn av økonomiske problemer eller usikkerhet om konsekvensene av koronakrisen på fremtiden. Alt dette gjør unge mennesker sårbare for stress, sosial isolasjon, ensomhet, frykt og dysterhet i denne krisetiden.

«Grow It!» app
Med sikte på å forstå følelsene til de unge og hjelpe dem med å håndtere den merkelige situasjonen, ble «Grow It!»-appen utviklet av et forskningsteam ledet av prof. Manon Hillegers, leder for barne- og ungdomspsykiatri /psykologi ved Erasmus MC-Sophia Children’s Hospital, i samarbeid med Loes Keijsers ved Tilburg University.

Hillegers: «Det er nå en svært vanskelig tid for unge mennesker. Den normale strukturen mangler. Ikke alle har en bærbar PC hjemme for å gjøre skolearbeid. Og kontakt med jevnaldrende er svært viktig for unge mennesker. Du kan ikke gjøre det akkurat nå. Vi kjenner også alle medierapportene om unge mennesker som har vært helt ute av bildet. Grow It!-appen kan støtte dem.»

Støtte til angst, dysterhet, ensomhet og stress
Så vidt vi vet, «Grow It!» vil være den første gamified smarttelefon app i Nederland som støtter unge mennesker i følelser av angst, dysterhet, ensomhet og stress under corona krisen. Unge mennesker kan laste ned appen gratis på telefonen, velge et dyrs navn som kallenavn, bli med på et lag og spille sammen.

Hver dag får de et kort spørreskjema på fem tilfeldige tider med spørsmål om søvn, trening, følelser, sosial atferd, ensomhet og stress. De deltar også i oppdrag, såkalte utfordringer. For eksempel: bake eller kok noe deilig for naboene dine eller fortell vennen din hva du liker med henne. Oppgavene hjelper de unge å dele følelser eller utvikle en aktivitet. Appen fungerer samtidig som en slags dagbok.

I utgangspunktet vil appen bli tilbudt unge mennesker mellom 12 og 25 år i Rotterdam Rijnmond-regionen 11. Det første målet er å rekruttere rundt 1000 deltakere.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *