GGD: Få meningokokkvaksinasjon før 1.

0 Comments

Unge mennesker født i 2006 er invitert til å få et jab mot meningokokker. Meningokokksykdom kan forårsake blodforgiftning og meningitt. De fleste unge får et jab. På denne måten beskytter de seg selv og andre mot smittsomme og farlige sykdommer. Jaberen er trygg. Selv nå som det er corona.

Vaksinasjon og korona
GGD: «Du får ikke et jab hvis du har en forkjølelse, hoste eller hvis noen i familien har feber. Du kan få jab når klagene er over i minst 24 timer. De ansatte i GGD stikker ikke engang seg med klager. Det er derfor mouthcaps ikke er nødvendig. Du er ikke mer utsatt for koronaviruset etter jab og motstanden forblir den samme.»

Meningococcal
Meningokokksykdom er en farlig smittsom sykdom forårsaket av en bakterie, meningokokk. Infeksjonen kan forårsake meningitt eller blodforgiftning. Sykdommen har et alvorlig kurs og kan til og med føre til funksjonshemning eller død.

Valget om å vaksinere tenåringer og unge mennesker ble gjort fordi de er relativt mer sannsynlig å være bærere av bakterien. I fjor ble Nederland skremt av dødsfallet til en skonliere i Gouda.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *