Erasmus MC undersøker «siste livsfasebehandling» under koronarkrise

0 Comments

«Nå som antall infeksjoner fra første topp faller, er det på tide å registrere hva som har skjedd, og vi kan lære leksjoner for fremtiden,» sier professor Agnes van der Heide ved Erasmus Mc’s Department of Social Health.

Si farvel til nabo i corona tid
«De fleste som kontrakt viruset heldigvis, men dessverre folk også dø. Å si farvel til noen du elsker er ekstra vanskelig i dagens situasjon. Dette gjelder ikke bare hvis noen dør av koronaviruset, men også når folk dør av andre forhold. For å forstå hva dette betyr, er det viktig å nå vurdere hvordan folk opplever denne situasjonen og hva den gjør med dem. »

– Vi ønsker å spørre både pårørende og omsorgspersoner om den siste perioden. Hvordan har omsorg vært på slutten av livet og hvordan har koronakrisen påvirket denne perioden? Men også: hva er effekten av dette på sorgprosessen til slektninger av mennesker som døde under krisen?»

Spørreskjema om erfaringer fra siste fase av livspleie
Hvis du nylig har opplevd en av våre kjæres død, vil erasmus MC-forskerne sette pris på det hvis du ønsker å dele dine erfaringer med dem. Dette kan gjøres ved å fylle ut et spørreskjema. Selv om du er en nabo tapt til en annen sykdom enn koronaviruset. Fylling en tar ca 15 minutter.

Klikk her for spørreskjemaet for kjære.

Klikk her for spørreskjemaet for omsorgspersoner.

Alle universitetsmedisinske sentre i Nederland deltar i denne forskningen, samt Rotterdam University of Applied Sciences og Integral Cancer Centre nederland og utføres i samarbeid med Stiftelsen palliativ omsorg forskning Nederland. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se: www.palliaweb.nl.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *