Dopning, Filippo Magnini i Verissimo: ”Äntligen är jag fri”

Den tidigare simmaren Filippo Magnini, i Verissimo, berättade om sin mardröm, som började med dopningsanklagelser som går tillbaka i tre år, och är nu äntligen över. ”Jag är fri, det är som om jag har suttit i fängelse i tre år”, säger den tidigare mästaren, gäst på Verissimo. Hans humör, nu när han har frikänts från alla anklagelser, är strålande. På lördagseftermiddagen i Silvia Toffanins vardagsrum berättade Filippo Magnini om varje växling han fick möta.

Dopning, det här är Filippo Magnini
Jag vann äntligen en av de viktigaste tävlingarna, säger Filippo Magnini, värd på lördag 7 mars i Verissimo. Här uttryckte han sin lycka över beslutet av TAS (Court of Arbitration i Lausanne) som frikände honom från dopning anklagelserna. ” Det tog tre år,” fortsätter han, ”men mitt förtroende för rättvisa, vanliga och sportiga, har alltid funnits där.

Till det sista trodde jag och hoppades att vinna: sanningen kom ut och nu är jag äntligen fri.”

Allt började redan 2017. ”Den morgonen var ett dåligt uppvaknande, jag trodde aldrig att jag skulle se mitt namn förknippas med dopning. Vissa journalister varnade mig att denna nyhet hade kommit ut i tidningarna: Jag fick reda på det och det är där min mardröm började.” Och igen: ”Var och en av oss måste utkämpa strider, men när du kämpar mot vad du ser som en orättvisa är det en galen smärta. Du vill skrika sanningen medan alla människor läser i tidningarna tvärtom.” ”Historia”, fortsätter Philip, ”slutade bra, men det var en känslig och smärtsam resa för mig och de människor som var nära mig.

Den här segern befriade mig, det är som om jag har suttit i fängelse i tre år. Såret kvarstår dock kommer det att ta ganska lång tid att laga den.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *