De ukjente teething problemer: hva er kjent så langt?

0 Comments

I flere land, inkludert Nederland, er barn i intensivavdelinger med sjeldne og alvorlige inflammatoriske reaksjoner. Det giftige sjokksyndromet og Kawasaki-sykdommen ble nevnt i denne forbindelse. Giftig sjokksyndrom er en livstruende tilstand. Det er forårsaket av en bakterie som frigjør giftstoffer i kroppen. Symptomer inkluderer høy feber, alvorlige og influensalignende symptomer.

I Kawasaki sykdom blir veggene i blodårene betent. Det kan føre til høy feber, en rød tunge, hovne lepper, røde palmer og fotsåler og. Hvis blodkarene rundt hjertet blir betent, kan det være farlig. Kawasaki sykdom forekommer hovedsakelig hos barn under 5 år. Årsaker kan omfatte: arvelig predisposisjon, i kombinasjon med infeksjon av en bakterie eller virus. Symptomene forbundet med den nye varianten synes å være litt mer alvorlige, barn har også magesmerter og redusert pumpefunksjon i hjertet.

Den ukjente teething: hva er kjent så langt?
Her er noen fakta på rad med det vi for tiden vet om de ennå ukjente teething problemene:

I England ble de første tilfellene av den ukjente sykdommen synlige. Barnemishandlere advarte om at de så en liten økning i antall syke barn med et uvanlig sykdomsbilde. Mange av disse barna hadde koronaviruset, noen gjorde det ikke, ifølge en advarsel fra English Paediatric Intensive Care Society (PICS). Det var overlappinger med de ovennevnte sykdommene.
Dette ble etterfulgt av tilfeller av syke barn i Irland (mindre enn fem), og det ble avslørt at tilfeller også har blitt rapportert i Belgia, Frankrike (ca. 20), Sveits, Italia, Spania og USA.
Barna i Nederland (to tenåringer) har ingen lungeproblemer, men abdominale klager og symptomer forbundet med hjertesvikt.
Selv før koronaviruset brøt, så legene noen ganger slike sykdommer. En årsak, som infeksjon med et virus eller bakterier, blir deretter søkt.
Tilfeller av barn med Kawasaki-lignende sykdom og av alle barn som ender opp på intensiven med Covid-19 er samlet inn fra European Association of Paediatric Intensivists (Espnic).
For tidlig å snakke om link til koronarvirus
Job van Woensel, professor i pediatrisk intensivbehandling ved Amsterdam UMC, sier i Medisinsk kontakt at pediatriske intensivister ser nøye på om det er en forbindelse med Covid-19. Han understreker at det er for tidlig å si om dette. Hvis det er en forbindelse, ville tannsykdommen ikke ha blitt direkte forårsaket av koronaviruset. Det ville være mer en overreaksjon av immunsystemet.

President Károly Illy i den nederlandske barneforeningen mener dette også: «Det er altfor tidlig å trekke noen konklusjoner. Vi vet bare ikke hva det er, og det er vanlig,» sa Illy i nyhetsrapporter fra NIS.

Pasienter reagerer godt på behandling
Taco Kuijpers, professor i pediatrisk immunologi, tviler på om det er en forbindelse med Covid-19. Han tenker imidlertid ikke på en mystisk ny barndomssykdom fordi den ligner for Kawasakis sykdom. Mer forskning er nødvendig for å avgjøre nøyaktig hva som står på spill. Han understreker at folk ikke trenger å bekymre seg, fordi pasienter med denne sykdommen reagerer godt på behandling med væske og medisinering. Om nødvendig kan antistoffer også brukes mot Kawasaki, sier han i avisen Trouw.

Den britiske avisen The Guardian rapporterer at rundt 100 tilfeller fra totalt seks land er kjent over hele verden. Så langt har ingen barn dødd av sykdommen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *