Coronavirus, vad skulle hända med avbrottet i Serie A mästerskapet

Juventus-Inter, Udinese-Fiorentina, Milan-Genoa, Sassuolo-Brescia, Parma-Spal, Sampdoria-Hellas Verona: mot bakgrund av Coronavirus-nödläget är det de fem uppskjutna Serie A-matcherna. Samma beslut i Coppa Italia för Juventus-Milan och Napoli-Inter, matcher skjuts upp till ett datum som skall fastställas. Kontroverser har brutit ut i fotbollsvärlden på grund av de senaste dagarnas åtgärder och de åtgärder som ofta vidtagits ”i sista minuten”.

Matcher skjuts upp, möjliga 30-dagars block för alla sportevenemang och det skulle även vara värt att överväga en permanent avstängning av Serie A fotbollsligan. Vad skulle hända om mästerskapet 2019/2020 slutligen avbryts?

Coronavirus, möjligheten till avstängning av Serie A
Många har uttryckt sina tvivel om det framtida ödet för Serie A-mästerskapet.

Fansens oro växer efter Coronavirus nödsituation och mot bakgrund av de många åtgärder som vidtagits hittills i idrottsvärlden.

LÄS OCKSÅ: Coronavirus dödlighet: Data för ålder, kön och tidigare villkor
Enligt Serie A:s regler skulle säsongen 2019/2020 permanent avbrytas, det skulle ha värde av den sista slutna dagen. Det är den 24:e som avslutades den 17 februari. Enligt rankingen stannade vid den tidpunkten, juventus skulle triumfera, med 57 poäng, följt av Lazio på 56. På tredje plats i Seria A ställningar skulle vara Inter, med 54 poäng. Fyra är Atalanta med 45. Roma och Hellas Verona skulle sluta i Europa League. Genua, Brescia och SPAL, å andra sidan, skulle permanent tvingas degradera till Serie B.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *