Coronavirus, Urban Kairo: ”Vi behöver drastiska åtgärder”

Ord RCS president Urbano Kairo, som gav sin åsikt om coronavirus nödsituation och hur regeringen hanterar epidemin, hårda ord.

Coronavirus, Kairo: ”Kinesiska åtgärder behövs”
” I dag är det ingen idé att vara optimistisk. Tvärtom är det nödvändigt att vara realistisk och till och med pessimistisk inför en händelse av epokgörande omfattning som spridningen av detta nya coronavirus”. Så Urbano Kairo, ordförande i Torino Football talar om dekretet som antagits av regeringen för att stoppa epidemin av coronavirus. Och just när det gäller hans Torino och ligan han vägrar att prata: ”Jag talar inte om situationen i fotboll – han rapporterar till Ansa – det är viktigt för mig men Italien är mycket viktigare. Och jag skulle vilja säga att hälsokrisen har övertygat mig om att vi behöver ”kinesiska” åtgärder, mycket tuffare än de som införts hittills.

LÄS OCKSÅ: Coronavirus dödlighet: Data för ålder, kön och tidigare villkor
Urban Kairo: ”Medborgare barrikaderade i huset”
Enligt ordföranden för RCS, för att undvika ”social och sedan ekonomisk katastrof” måste du barrikadera dig i huset.

”Om du bara gör en projektion av fördubbling var fjärde dag, i två veckor de sjuka kommer att vara 50 tusen, och 400 tusen i slutet av månaden: då för att undvika det måste vi hålla medborgarna barrikaderade i huset i 2 eller 3 veckor”. Kairo fortsätter: ”Per den 31 mars kan det finnas 371 tusen människor smittade och, med en bekräftad dödlighet på 5%, kan det finnas 18.000 dödsfall … Därför krävs det en drakoniska åtgärd för att tvinga alla i de röda och drabbade områdena att stanna hemma och inte röra sig, det finns en nationell hälsofråga. Kort sagt, mars alla i huset, och sedan börja snabbt.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *