Coronavirus, Novara ordförande Maurizio Rullo testade positivt

På morgonen den 8 mars kom beskedet att Novaras president Maurizio Rullo testats positivt för tampongen för coronavirus. Bekräftelsen av analyserna kom efter att beskyddaren lades in på ett sjukhus i Lombardiet där han utsattes för undersökningar efter en affärsresa till Tyskland. Det är just i Tyskland som man misstänker att president Rullo kan ha smittats av viruset.

I ett officiellt uttalande från idrottsklubben efter att dess ordförande har positivitet, anges det också att alla hälsoåtgärder som tillhandahålls av protokollen och National Professional Football League utförs: ”I synnerhet är det har fått lämplig och detaljerad information till Novaras (hälso- och sjukvård och folkhälsotjänst). Mot bakgrund av de uppgifter som lämnats bekräftar den ovannämnda institutionen möjligheten att fortsätta med regelbunden idrottsverksamhet och finner inget behov av ytterligare ingripande.”

LÄS OCKSÅ: Coronavirus dödlighet: Data för ålder, kön och tidigare villkor
Samma företag uppgav dock senare att det inte kommer att stoppa sin idrottsverksamhet, det finns ingen obstruktiv anledning till dess fortsättning: ”Det kommer att vara vården av bolaget och sjukvårdspersonalen att övervaka situationen i nära kontakt med berörda organ.

Det är uppenbart att den sportsliga, administrativa och företagsverksamhet som i allmänhet är inom Novara Football S.p.A. kommer att fortsätta i enlighet med de minister- och regionaldirektiv som hittills har utfärdats.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *