Barnepass er en bekymring: skolene holder seg ikke til avtaler

0 Comments

I løpet av en liten uke vil barneskolene gjenåpne, men barnepass handler ikke om hvor mange skoler som regulerer det. Minst halvparten av skolene overholder ikke prinsippene, klager Foreningen for barnepass (BK) og Foreningen for sosial omsorg (BMK). Ifølge dem må foreldrene improvisere og den ekstracurricular omsorg vil snart møte problemer.
Etter mai-ferien går barna tilbake til skolen halve tiden. Regjeringen hadde oppfordret skolene til å gjøre dette basert på hele undervisningsdager. I noen skoler får halvparten av klassen en dag leksjoner og den andre halvparten av klassen. Men ifølge de to bransjeforeningene er det mange skoler som bare underviser i en halv dag, eller som plutselig har endret sin vanlige skoletid. «De gjør dette uten å konsultere barnepass», sier de to organisasjonene.

Hvis skolene endrer undervisningstiden, kan det snart være at skolen allerede er avsluttet mens skolehverdagen ennå ikke har begynt. «Å hente barn fra mange forskjellige skoler (noen ganger 10 til 15) har alltid vært en komplisert logistisk operasjon. Vakre oppgaver er laget med antall ansatte, lastesykler og andre transportalternativer, slik at alle barn kan oppfylles så effektivt som mulig. Hvis dette plutselig veltet, det har ganske et problem » sier BK og BMK. De advarer om at barn og foreldre vil lide.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *