1,5 meter samfunnet har dype konsekvenser for sårbare unge mennesker

0 Comments

MEE NL Direktør Yvon van Houdt understreker haster av problemet: «Karakteristisk for denne målgruppen er at de ikke er synlige, og at i flere måneder ingen støtte kan gjøre en stor forskjell. Problemer ved å gjøre gjeld, gale venner og velge feil vei kan hjemsøke en ung person i lang tid, for eksempel når du finner arbeid. Jeg oppfordrer derfor regjeringen til å eksplisitt ta hensyn til sårbare unge mennesker når de utformer 1,5 meter samfunnet.

Rapporteringsrapport MEE NL
Før symposiet fullførte 972 fagfolk spørreskjemaer, og under kongressen fylte nesten 1000 online deltakere ut meningsmålinger. Respondentene representerer en representativ refleksjon av hele sektoren og arbeider i ungdomsomsorg, bistand, utdanning og nabolagsteam. MEE NL analyserte dataene og innlemmet dem i en varslingsrapport.

Største bekymringer sårbare unge mennesker
MEE NL identifiserer seg som den største bekymringen blant sårbare unge mennesker:
• tap av skole eller barnehage og dermed mangel på daglig struktur som resulterer i kjedsomhet, angst, forverrede avhengighetsproblemer, aggresjon og ensomhet (59 prosent)
• få unge mennesker ut av syne (54 prosent)
• eskalering i en usikker hjemmesituasjon (48 prosent)

Signalene viser også at koronatiltakene gjør det vanskeligere for fagfolk å utføre sitt arbeid og nå unge mennesker, mens støtte er spesielt nødvendig i løpet av denne tiden. Helsepersonell er fullt ut forpliktet til digitale kommunikasjonsmidler for å få kontakt med sårbare unge mennesker, men mangelen på direkte kontakt betyr at unge mennesker har større sannsynlighet for å forsvinne fra radaren. Bruken av digital kommunikasjon savner også ikke-verbale signaler. Mer enn tre fjerdedeler av de spurte sa at de ikke kunne utføre arbeidet godt nok med digital kommunikasjon alene.

Sårbare unge mennesker
I kampen mot corona har oppmerksomheten så langt vært fokusert på akutte medisinske problemer og eldre. På denne hektiske måten har sårbare unge mennesker blitt utelatt fra bildet. Corona har imidlertid også stor innvirkning på sårbare unge mennesker. Denne gruppen gjelder:

• unge mennesker med begrensede kognitive ferdigheter, ofte i kombinasjon med atferdsproblemer i alle habitater;
• unge mennesker som allerede er i kontakt med en omsorgsfag, men nå forsvinner fra visningen, og unge mennesker som nå trenger hjelp, men ikke kan (seg selv) ta skrittet for å få hjelp;
• unge mennesker med problemer som forblir usynlige bak inngangsdøren og skaper usikre situasjoner som unge mennesker ikke kan komme seg ut av seg selv.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *